simple site creator

Ízületi gyulladás

Őrizd meg az egészséges ízületeket!

Télen-nyáron egyaránt fontos, hogy odafigyeljünk az egészségünkre.

Az egészséges életmódhoz hozzájár, hogy rendszeresen mozogjunk, így elkerülhetjük az elhízás veszélyét és a sok megbetegedést, ami ezzel járhat.

A mozgáshoz és az életkorhoz szorosan kapcsolódnak az ízületi megbetegedések, amik akkor is előfordulhatnak, ha egyáltalán nem mozgunk, de akkor is, ha rendszeresen sportolunk és mozgunk, azonban egyáltalán nem figyelünk oda arra, hogy ezt miként csináljuk.

Az ízületi gyulladás bármilyen korban érheti az embert, bár az igaz, hogy 40 év felett sokkal gyakoribb, mint például a 20-as éveik elején járó fiataloknál.

Az ízületi betegség különböző tünettel járhat, és a lefolyása is különböző lehet.

Ezt a betegséget nevezhetjük akár népbetegségnek is, hiszen rengetegen szenvednek benne, sokan azonban nem tudják az okait a testükben rejlő gyulladásnak, és azzal sincsenek tisztában, hogy milyen tünetekre kell figyelniük. 

Ízületi gyulladás

Első lépésként erre figyelj oda!

Első lépésként erre figyelj oda!
Az egészséges étkezés nagyon fontos, ezt szerintem nem is kell nagyon ecsetelgetni.

Egyrészt fontos odafigyelni, hogy olyasmit is fogyasszunk, ami az ízületeink normális működéséhez kellőképpen hozzájárulnak, már csak azért is, mert az ízületeink is felelősek azért, hogy fájdalom nélkül tudjunk mozogni.

Másrészről azért is érdemes egészségesen táplálkozni, mert a súlytöbblet jelentősen megterheli az ízületeinket és a csontjainkat is.

Fogyasszunk olyan ételeket, amiben megtalálható az omega 3 zsírsav, ilyen például a hal, a dió.

Emellett pedig a brokkoli és a spenót – csak hogy néhány példát említsek – kálciumban gazdagok, amivel pedig megelőzhető a csontvesztés is.
Teával az egészséges ízületekért!

Teával az egészséges ízületekért!

Manapság eléggé elterjedt a különböző gyógynövényes teák fogyasztása a különböző betegségek kezelésére.
Léteznek olyan gyógynövények, amik kifejezetten ízületvédő és gyulladásátló hatással rendelkeznek.
Teakeverék formájában is beszerezhetőek, ilyen például a csalánlevél vagy a zellertea.
De ide sorolhatóak még a gyömbérolaj és a kurkuma is, ezek mind mellékhatás nélkül segítenek.
Javasolt a természetes kondroitin, a glükózamin, amiről már korábban szó esett. 

Ezekre a tünetekre nagyon figyelj oda!

Ülőmunkát végzel?

A mai világban egyre többen végeznek olyan szellemi munkát, amihez egész nap ülniük kell a számítógépek előtt az irodában.

Aki ülőmunkát végez, annak törekednie kell arra, hogy mozgást is vigyen az életébe, hiszen a mozgásszegény életmód elhízáshoz és ízületi problémákhoz vezet.

A másik, amire ilyen esetben nagyon kell figyelni, az a helyes testtartás, ugyanis a jó testtartás nem terheli az ízületeinket.

Iktassunk be mindig néhány perces szünetet pár óránként, amikor felállunk, nyújtózkodunk egy kicsit és sétálunk pár métert.

Ülőmunkát végzel

Mozogj rendszeresen!

Rengetegszer hallani mindenhonnan, hogy fontos a rendszeres testmozgás, erről már beszéltünk.

Viszont az egyoldalú és a túlzott terheléses mozgást kerülni kell, mert azok csak negatívan hatnak az ízületeinkre.

Az efféle megerőltető testmozgás növeli az ízületi sérüléseknek a kockázatát, és károkat tehet a porcokban.

Ha valaki úgy dönt, hogy végre belevág a rendszeres sportolásba, akkor vegye számításba azt is a sport kiválasztásánál, hogy ő maga milyen edzettségű, mit csinálna szívesen, mi az, amit rendszeresen képes lenne csinálni, illetve, hogy milyen munkát végez a mindennapokban.

Aki például nap, mint nap ülő munkát végez, az próbáljon meg magának olyan sportot kiválasztani, ami egyenletes mozgással jár, és fokozatosan lehet terhelni vele a testet, hiszen, ha valaki azonnal nagyon megterhelő mozgást választ magának, azzal pontosan az ellenkezőjét éri el, mint amit szeretne.

A sport kiválasztásánál vegyük figyelembe a súlyunkat is, vagyis hogy szeretnénk-e esetleg ezáltal fogyni is, vagy ez nem feltétlenül szempont.

Mozogj rendszeresen

Szereted a lazító fürdőzéseket?

Akik krónikus ízületi gyulladásban szenvednek, azoknak nem ajánlott sokáig kint lenni a szabadban, hiszen fontos számukra a hideg elleni védelem.

Aki érzékeny a frontokra és az időjárás változásokra, azoknak érdemes mindig odafigyelniük a réteges öltözködésre.

A fájdalmak enyhítésére érdemes a kinti időtöltés és sportolás után meleg vizes, aromaterápiás fürdőt venni, mert a meleg víz ellazítja az izmokat és a feszültséget is megszűnteti.

Fogadd meg az előző tippeket!

Ha ezt a néhány tanácsot betartod, és odafigyelsz magadra és az egészségedre, akkor valószínűleg még sokáig nem lesznek ízületi problémáid.

Azonban, ha ennek ellenére is úgy érzed, hogy hasonló tünetek jelennek meg nálad, mint amik az ízületi gyulladásos betegeknél jellemző, akkor ajánlom figyelmedbe azokat az ízületvédő gyógyszereket és készítményeket, amik rendszeres szedés és alkalmazás mellett hatékonyan segítenek legyőzni a fájdalmat.

Ehhez hasonló készítmények megtalálhatóak a patikákban, de akár online is rendelhetőek:

https://www.prevenciopatika.hu/vaz-es-izomrendszerre-hato-szerek/izuletvedo

Milyen készítményeket érdemes használni?

Milyen készítményeket érdemes használni?

Számos ízületvédő gyógyszer található már a piacon, ilyen például a Bio-Glükozamin 400 tabletta is, ami a szervezetben az egészséges ízületi szöveteket óvja.

Ha a szervezetünkben tartós glükózamin hiány van, az mozgáskorlátozáshoz vezethet.

Ennek a tablettának a napi szedése nagy segítséget jelent minden ízületi gyulladásban szenvedő betegnek.
A Cartinorm + D3 olyan gyógyászati célra szánt tápszer, ami az ízületi betegségben szenvedők csontozatának és izomzatának a táplálásáért felelős.
Segít megőrizni ezeknek a megfelelő állapotát és hozzájárul a táplálkozási igény kielégítéséhez is, így például a többletsúllyal küzdők, a sportolók és a folyamatos fizikai munkát végzők is nyugodtan szedhetik.

Van egy étrend kiegészítő kapszula, a Hialuron Direct Plus nátrium-hialuronát tartalmú kapszula, ami rendkívül magas hatóanyag tartalommal rendelkezik, nagy mennyiségben víz megkötésére is képes.

Emellett pedig egyedülállóan hidratáló hatása van, a nátrium-hialuronát pedig az ízületekben is megtalálható, ezért szükséges, hogy odafigyeljünk ennek a szinten tartására.
Ezeken kívül pedig számos másik készítmény is megtalálható a piacon, érdemes körbenézni, mielőtt választanál! 

© Copyright 2018 Ízületi gyulladások - Minden jog fenntartva